UČITAVANJE

Type to search

Prijepolje

U subotu 7. oktobra Eparhija mileševska proslaviće praznik Svetog kralja Vladislava

04.10.2023.
Deli

U subotu 7. oktobra Eparhija mileševska proslaviće praznik Svetog kralja Vladislava, ktitorsku slavu manastira Mileševe, slavu Eparhije mileševske i slavu radija Mileševe. Da bi još jednom proverio kako teku pripreme za obeležavanje ovog velikog dana za manastir Mileševu i Eparhiju, Episkop mileševski Atanasije obišao je manastirski kompleks.

U porti manastira Mileševe vladika Atanasije, održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavio javnosti šta će se sve dešavati na dan slave. Vladika je ukazao na važnost i veličinu praznika koji predstoji.

– Za nas je to veoma značajan dan. Za sve Srbe, a posebno za one koji žive na prostoru Eparhije mileševske, jer je kralj Vladislav pokrovitelj Mileševske eparhije. I ove godine ćemo se potruditi da taj dan obeležimo kako treba, a to pre svega, znači molitveno, liturgijski. Očekujemo da će Božanskom Liturgijom načalstvovati Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, uz sasluženje više episkopa naše svete Crkve. Proslavu ćemo, kao i obično, preobraziti u svenarodni sabor, i sadržaće veći broj kulturno-umetničkih događanja – naveo je vladika Atanasije.

 

 

izovr: ppmedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *