UČITAVANJE

Type to search

Užice

Još 239 novih korisnika ekološki prihvatljivih energenata u individualnim domaćinstvima

08.06.2023.
Deli

Od ukupno 250 zahteva, po trećem Javnom konkursu za sprovođenje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji grada Užica, realizovanim u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine tokom prošle i ove godine 239 vlasnika individualnih stambenih objekata i stanova u stambenim zgradama ostvarilo je pravo na subvencionisanu nabavku i ugradnju toplotnih pumpi, kotlova i peći na drvni pelet i kotlova na gas.

Posle konkursa koji je raspisan u martu mesecu, Komisija je ostvarila uvid u dostavljenu dokumentaciju i izvršila obilazak terena, a na osnovu Pravilnika o sufinansiranju mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora na teritoriji grada Užica i zapisnika sačinjenih na terenu, formiralna je najpre preliminarna a zatim i Konačna lista korisnika sredstava.

Na listi je rangirano ukupno 239 podnosioca prijava, a sredstva su odobrena za 239 podnosioca, i to: tri za meru nabavka i ugradnja toplotnih pumpi, sedam za meru nabavka i ugradnja kotlova ili etažnih peći i peći i šporeta na drvni pelet, dve stotine četiri za meru nabavka i ugradnja kotlova na prirodni gas u porodičnim kućama i dvadeset pet za meru nabavka i ugradnja kotlova na prirodni gas u stanovima u stambenim zgradama. Uslove Konkursa nije ispunilo deset podnosioca zahteva, a jedan podnosioc zahteva je odustao od sufinasiranja nabavke kotla.

Za ovu namenu opredeljeno je ukupno 25 milion a dinara, a do kraja godine očekuje se i novi javni poziv u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

 

izvor: uzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *