UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Sadnjom stabla ispred Gradske kuće završena akcija “Za šumu u tvom kraju”

11.05.2023.
Deli

Simboličnom sadnjom jednog stabla ispred Gradske kuće završena je sadnja 30 stabala u užem centru grada Užica, nabavljenih u akciji kompanije DDOR “Za šumu u tvom kraju”. Stablo breze su zasadile gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i direktorka Filijale Užice DDOR-a Jelena Burzanović.

“Drago nam je što i danas, simboličnom sadnjom jednog drveta ovde ispred Gradske kuće, još jednom potvrđujemo našu nameru da u užem gradskom jezgru napravimo što više zelenih površina. To je nešto na čemu radimo nekoliko godina unazad sopstvenim kao i sredstvima Ministarstva zaštite životne sredine, ali i kroz akcije, kakva je ova koju realizuje DDOR osiguranje, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Prema njenim rečima zelene površine su pluća našeg grada i zbog toga se nekoliko godina unazad radi na ozelenjavanju velikog broja površina u samom centru grada ali i pošumljavanju velikih parcela na periferiji.

“U martu mesecu smo sa Ministarstvom zaštite životne sredine potpisali ugovor vredan 1,2 miliona dinara za pošumljavanje velike parcele u naselju Turica, gde će biti zasađeno oko 500 sadnica belog jasena. Kroz isti projekat „Udahnimo život prirodi“ od 2019. godine do danas pošumljeno je oko 17 hektara površina na različitim lokacijama u gradu. Takođe i Kancelarija za mlade kroz svoj projekat svake godine podeli veliki broj sadnica sugrađanima za sadnju u privatnim i dvorištima stambenih zgrada. Uz zahvalnost DDOR-u na ovoj donaciji pozivam i sve Užičane, da ukoliko imaju mogućnosti, slede naš primer i u svojim dvorištima posade bar jedno stablo, a mi ćemo nastaviti sa svim merama koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta vazduha”.

izvor: uzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *