UČITAVANJE

Type to search

Čajetina Društvo

Počeo projekat „Partnerstvo u zajednici – rešenje krize”

21.12.2022.
Deli

Udruženje građana „Zlatiborski krug” iz Čajetine je polovinom novembra otpočelo realizaciju jednogodišnjeg projekta “Partnerstvo u zajednici – rešenje krize” sa ciljem da doprinese povećanju kvaliteta i održivosti usluga socijalne zaštite koje se pružaju stanovnicima Čajetine, posebno ugroženim grupama i to u periodima pojačane potrebe, kao što su pandemije i druge vrste vanrednih situacija.

Projekat, koji podržava Evropska unija u saradnji sa Vladom Republike Srbije kroz program EU PRO Plus, predviđa obuku za predstavnike obrazovnih institucija, od predškolske ustanove do srednje škole, kao i za predstavnike Centra za socijalni rad, Crvenog krsta, pružaoce usluga socijalne zaštite i roditelje i staratelje dece i mladih sa smetnjama u razvoju.

Takođe, biće izrađen i Protokol za obezbeđivanje podrške osobama sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama tokom kriznih situacija u opštini Čajetina, uz uključivanje predstavnika lokalne samouprave i svih relevantnih organizacija i institucija u lokalnoj zajednici.

Javnost će biti blagovremeno obaveštavana o svim projektnim aktivnostima putem lokalnih i regionalnih medija, kao i putem društvenih mreža.

 

cajetina.org.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *