UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Na Mokroj Gori održana šesta po redu Turistička konferencija Zapadne Srbije

07.12.2022.
Deli

“Turizam se vratio. Pred nama su novi izazovi i nove šanse”, poručeno je sa šeste po redu konferencije, koja je u organizaciji TO regije Zapadna Srbija otvorena na Mećavniku u Mokroj Gori. Učesnike iz Srbije i zemalja u okruženju pozdravila je i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Uz dobrodošlicu svim učesnicima ovog značajnog dvodnevnog događaja, gradonačelnica im je poželela uspešan rad i mnoštvo novih kreativnih ideja, koje će u budućnosti srpski turizam podići na viši nivo.

“Činjenica da se nalazimo u najboljem turističkom selu na svetu, u Mokroj Gori, može biti inspirativna u smislu na koji način afirmisati tradicionalne, autentične vrednosti i prednosti svog kraja i povezati ih sa savremenim trendovima i potrebama turista. U tom smislu, čini mi se da je veoma važno imati sinergiju kulturne ponude i turističkih destinacija. Užice je na konkursu Ministarstva kulture proglašeno za prestonicu kulture Srbije 2024.godine. Ponosni smo što ćemo promocijom našeg kulturno istorijskog nasleđa biti u prilici da na poseban način predstavimo i naše turističke lokalitete – od hidrocentrale “Pod gradom”, tvrđave Stari grad, kanjona reke Đetinje, neolitsko naselje Stapark- arheološki park na otvorenom, Potpećku pećinu i mnoge druge prostore koje vredi videti i upoznati se sa njihovom istorijom”.

uzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *