UČITAVANJE

Type to search

Društvo

Poskupljuju privatni vrtići

23.08.2022.
Deli

Većina privatnih vrtića najavljuje poskupljenje od 1. septembra, a pravdaju ga rastom cena namirnica, papira, struje, igračaka. Rada Cvetinović, predsednica Udruženja privatnih vrtića, kaže da će neki poskupeti pet, neki 10 odsto. Objašnjava i kako izlaze roditeljima u susret kada dete ne ide u vrtić, kako ne bi platili punu cenu za taj dan.
„U tesnacu smo sa sredstvima i moramo nešto da preduzmemo da bismo taj novac nadoknadili. Sve je poskupelo – papir, hrana, materijali za decu kojima se igraju, igračke, struja, naše velike kuće koje su veoma skupe za kiriju, u septembru ćemo morati da povećamo i cenu rada, što radimo svake godine“, objašnjava Rada Cvetinović.

Ističe da su cene privatnih vrtića raznolike, a zavise od toga šta sve nude.

„Imate privatne vrtiće od 190 evra ili 20.000 dinara, 23.000 pa sve do 60.000. To su cene koje su bile do sada i bili su puni vrtići bez obzira na visoku cenu. Sada imate poskupljenje, neki će za 5 neki za 10 odsto, zavisi šta nude“, navodi Cvetinovićeva.

Pojašnjava da je u privatnim vrtićima manje dece u grupi, da imaju dodatne aktivnosti koje podržavaju porodicu i olakšavaju porodici u radu – da ne moraju roditelji decu da vode na razne sportove jer se njima bave upravo u vrtiću.

 

izvor: rts.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *