UČITAVANJE

Type to search

Poljoprivreda Srbija

Ministarstvo privrede daje pespovratna sredstva za nabavku opreme. Evo i koji su uslovi:

01.06.2022.
Deli

Od danas počinje projekat „Oprema za privredu“. Realizuje ga Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom i Delegacijom Evropske unije. Reč je o bespovratnim sredstvima za finansijsku pomoć preduzetnicima, zadrugama, mikro i malim preduzećima za nabavku opreme. Ministarka privrede Anđelka Atanacković kaže da je procedura pojednostavljena.

Ministarstvo privrede taj projekat sprovodi od 2015. godine i do sada je realizovano više od 3.400 projekata. Do sada su sredstva iz Ministarstva privrede bila 1,9 milijardi dinara, a novitet od ove godine je da se na tu cifru dodaje još 10 miliona evra iz fondova EU.

Pet miliona dinara je maksimalna vrednost bespovratnih sredstava, a minimalna 500.000 dinara, s tim što mogu sve da vide na sajtu preduzetnistvo.gov.rs, Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije.

„U Ministarstvu privrede 8. juna biće veliki skup i preduzetnika i svih učesnika, tu će biti i predstavnik EU i Privredne komore. Predstavićemo program detaljnije, tako da će i preko lokalnih stanica moći preduzetnici da se upoznaju i konkurišu što pre i dobiju sredstva“, naglasila je Atanackovićeva.

izvor:rts.rs
fotoizvor:agroFin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *