UČITAVANJE

Type to search

Užice

UŽICE: Zamenik gradonačelnice Dragoljub Stojadinović posekao badnjak u selu Nikojevići

06.01.2022.
Deli

U ranim jutarnjim časvoima u selu Nikojevići, zamenik gradonačelnice Užica, Dragoljub Stojadinović sa svojim saradnicima posekao je badnjak.

-Divno jutro u našem selu Nikojevići kod domaćina Voja Kovčića. Ovim jutrom počinjemo praznovanje Božića najradosnijeg Hrišćanskog praznika. I nema lepših božićnih običaja od srpskih, i ovo naše jutrašnje okupljanje, seča badnjaka, pesma dece, slama, orasi, česnica, badnja večera, porodično okupljanje, praštanje, mirenje sa svima, u svemu tome ima toliko ljubavi gde niko ne može ostati ravnodušan, naglasio je Stojadinović.

Ispred Crkvene opštine Užice obratio se protonamesnik Milan Luković

-Božić je praznik pomirenja, dolaskom Isusa Hrista na zemlju  kada se ovaplotio i Bog postao čovek, Bog se ovaplotio da bi se čovek obožio. Cilj dolaska Isusa Hrista je da mi postanemo bolji ljudi i da se nazovemo decom Božijom. Svim pravoslavnim Hrišćanima koji slave Božić želim srećan praznik uz podrav Mir Božiji, Hristos se rodi.

Badnje jutro je radostan praznik i za najmlađe, kojima nije bilo teško da ustanu malo ranije nego obično.

-Najviše volim Božićne praznike zato što se uveče sva porodica okupi a na Badnji dan, tata i ja idemo da sečemo badnjak, kaže jedanaestogodišnji Igor Kovčić

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *