UČITAVANJE

Type to search

Hronika Nova Varoš

NOVA VAROŠ: Helikopteri MUP-a gase požar u Negbini

29.07.2021.
Deli

Helikopteri MUP-a Srbije stigli su jutros oko sedam sati na planinu Murtenicu, na visove iznad sela Negbina u novovaroškoj opštini gde uveliko gase veliki šumski požar koji na ovoj planini bukti od nedelje.

Pretpostavlja se da je krenuo najverovatnije udarom groma u borovo stablo na jednoj nepristupačnoj litici.

Po proceni Radoslava Vasiljevića, predsednika Opštine Nova Varoš koji je na licu mesta gori najmanje 50 hektara borove šume, uglavnom su to privatni posedi, a vatra je zahatila i površine šume u vlasništvu “Srbija šuma”.

-Helikopteri rade čitavo jutro, zahvataju vodu sa Zlatarskog jezera i gase požar koji bukti po nepristupačnim liticama. Na zemlji je više od 100 vatrogasaca iz Nove VAroši, Priboja, Prijepolje, Užica, Čačka, Kragujevca, drugih gradova, koji ulažu velike napore, ali, radi se o bespuću. liticama, kanjonima do kojih se teško može doći i to samo pešice. U ovom trenutku nema neposredno ugroženih kuća, vatrogasci dežuraju u zaseocima Kuzeljevići, Ilići, Perišići, spremni da reaguju ukoliko se vatra približi – kaže Vasiljević.

Rada Manojlović koja je rodom iz Negbine povrđuje jutros sa lica mesta da helikopteri MUP-a učestuvuju u gašenju požara. Kaže da se sa mesta na kome se ona nalazi jutros ne vidi otvoreni plamen, da ima mnogo dima, da su štete od požara ogromne.

-Stanje je teško, biće potrebno mnogo napora posebno pilota helikoptera MUP-a Srbije da se požar lokalizuje – kaže predsednik Opštine Nova Varoš Radoslav Vasiljević.

 

izvor: kurir.rs (Z.Š)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *