UČITAVANJE

Type to search

Užice

UŽICE: Asfaltiranje putnih pravaca u MZ Drežnik

22.07.2021.
Deli

Građevinska sezona je u punom jeku, mehanizacija i ljudstvo JKP “Niskogradnja” svakodnevno su na terenu kako u gradskim tako i u seoskim mesnim zajednicama. Ovih dana jedna od ekipa nalazi se u Drežniku gde će biti asfaltirano ukupno osam putnih pravaca u dužini od oko 1 370 metara. Radove su obišli predstavnici gradskog rukovodstva i po rečima Ivana Stanisavljevića, člana Gradskog veća trebalo bi da do kraja građevinske sezone sve planirano i ugovoreno bude i završeno.

“Ukupna vrednost radova u ovoj mesnoj zajednici procenjuje se na oko 3,5 miliona dinara od čega je 33 odsto učešće meštana, a ostatak su sredstva iz budžeta Grada. Pored ugovorenih osam putnih pravaca biće urađena i sanacija udarnih rupa na postojećim putevima. Sve to radimo jer smo svesni da je ulaganje u seoske mesne zajednice od presudnog značaja za ostanak i povratak naročito mladih sugrađana u sela”.

Rebalansom budžeta opredeljena su za putnu infrastrukturu u gradskim i seoskim mesnim zajednicama i dodatna sredstva u iznosu od 80 miliona dinara, dodaje Miodrag Petković, član Gradskog veća za budžet.

“Nadamo se da ćemo zahvaljujući tome uspeti da u ovoj godini uradimo mnogo više putnih pravaca nego u prethodnoj i verujemo da ćemo i u budžetu za narednu godinu moći da planiramo značajan iznos novca za rekonstrukciju i izgradnju puteva”.

Predsednik Saveta MZ Drežnik Vladan Žeravčić zahvalio se rukovodstvu Grada i meštanima koji su uzeli učešće u asfaltiranju putnih pravaca. To će kako je istakao mnogo značiti onima koji ovde žive i bave se poljoprivredom.

Zahvalnost Gradu i JKP “Niskogradnja” izrazio je i meštanin Vidoje Radivojević.

“Nama je malo potrebno da budemo srećni, a ovaj asfalt danas zaista nas raduje i zato smo zahvalni svima koji su doprineli da posle niza godina i mi do svojih kuća stignemo dobrim putevima”.

Po završetku radova u Drežniku mehanizacija Niskogradnje seli se u Zbojšticu, kako bi se i u toj mesnoj zajednici odradili poslovi ugovoreni za ovu godinu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *