UČITAVANJE

Type to search

Priboj

PRIBOJ: Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila opštinu Priboj sa svojim saradnicima

08.05.2021.
Deli

Priboj je 7. maja posetila ministarka privrede Anđelka Atanasković sa saradnicima, gde je sa čelnim ljudima Opštine Priboj, razgovarala o sadašnjem privrednom trenutku ovog grada, mogućnostima podrške i novim projektima.

Rukovodstvo opštine Priboj, predsednik Lazar Rvović, njegov zamenik Saša Vasilić i narodni poslanik Krsto Janjušević, upoznali su ministarku sa trenutnim privrednim stanjem ovog grada, projektima koje lokalna samouprava trenutno realizuje, a razgovaralo se i o mogućnostima nove podrške gradu, koji se, po svim statističkim parametrima, ekonomski oporavlja.

U tom kontekstu delegacija Ministarstva privrede posetila je Slobodnu zonu Priboj i obišla tri kompanije u njoj – tursku firmu “Fleks akademi”, koja zapošljava 300 radnika, pogon jedne od najboljih srpskih kompanija – “Inmold” iz Požege i firmu “Advertaut”, koja sve svoje proizvode, izvozi.

„Slobodna zona Priboj postala je privredni zamajac ove sredine. Ona trenutno zapošljava preko 500 radnika, iskorišćeni su svi kapaciteti u halama, pa se već razmišlja i o novim lokacijama.“, rekao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

On je dodao da se na sastanku razgovaralo i o prostoru FAP-a, koji se trenutno ne koristi, a koji bi se za nove investitore stavio u režim slobodne zone, te će se o tome razgovarati sa Ministarstvom odbrane i rukovodstvom FAP-a. On je istakao i da je Priboj, kao lokalna samouprava veoma zadovoljan ovom posetom i dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom privrede.

„Sadašnji prostor Slobodne zone, samo pre pet godina bio je potpuno devastiran, a zahvaljujući Vladi Srbije i Aleksandru Vučiću, koji je formirao radnu grupu za privredni oporavak Priboja, sada je ovo istinski oslonac za privredu ove sredine, a novu perspektivu otvara i autoput kojim se očekuje dolazak novih investitora i u Priboj i ovaj deo Srbije.“, rekao je narodni poslanik Krsto Janjušević, uz zahvalnost ministarki privrede, na uvažavanju i poseti Priboju.

Ministarka Atansković je prezadovoljna onim što je videla i čula, da je Priboj grad koji se ekonomski oporavlja, da se otvaraju nova radna mesta, da se smanjuje nezaposlenost, povećavaju plate a time raste i standard građana, što sve u ovoj zemlji, može samo da raduje.

„Najvažnije je da ste se vratili na nekadašnje staze, da je sve više uposlenih radnika, da ste opet, po platama, među najboljima u Zlatiborskom okrugu, da očekujete nove investitore, koji znače i nova radna mesta, da imate ideje, viziju Priboja sutra.“, rekla je ministarka Atanasković.

Ona je iz Priboja uputila i apel građinima, da se vakcinišu, jer se pandemija, kao na retko koju životnu oblast, posebno reflektuje na privredu.

„Nama treba zdrava nacija.“, poručila je ministarka Atansković.

U delegaciji Ministarstva privrede, koju je predvodila ministarka Anđelka Atanasković, bili su još Nermina Ljubović, savetnica, Branislav Pejčić, načelnik za investicije i Ana Lapčević, direktorka RPK Užice.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *