UČITAVANJE

Type to search

Priboj Sport

PRIBOJ: U Sastavcima 1. maja – 59. Omladinske seoske igre

27.04.2021.
Deli

MZ Sastavci i ove godine biće održana najstarija opštinska manifestacija – Omladinske seoske igre, po 59. put.

Uz poštovanje svih epidemijskih mera, opet će to biti jedinstvena smotra sporta i mladosti, pre svega pribojskih sela, a sportisti amateri nadmetaće se u 10 tradicionalnih sportskih disciplina, dok će posebno druženje ove godine, zbog aktuelne pandemije, izostati.

Istovremeno, ovogodišnje Omladinske seoske igre u Sastavcima Prvog maja, biće i opštinsko takmičenje za Seoske igre Sportskog saveza Srbije, koje se već organizuju dve godine i gde smo prošle godine, imali i pobednika finala Igara Srbije, ekipu Batkovića iz MZ Sastavci.

Tako će se ove godine mladost pribojskih sela nadmetati u fudbalu, odbojci, šahu, bacanju kamena s ramena, skoku u dalj iz mesta, prevlačenju ruke, sportskom poligonu i nadvlačenju konopca, što će biti bodovano za Seoske igre Srbije, a pobednik će steći pravo nastupa na regionalnom takmičenju koje će, najverovatnije, biti održano opet u Sastavcima, tokom avgusta. Ove godine prijavljene su 24 opštine, dok je prošle godine bilo 9 lokalnih samouprava. Finale Seoskih igara Srbije planirano je u septembru.

A pored ovih disciplina, mladi će se u Sastavcima i ovog Prvog maja, nadmetati i u krosu za devojčice i dečake, kao i streljaštvu. Najbolji će biti nagrađeni, ali ove discipline neće ulaziti u bodovni saldo pobednika Igara.

59.Omladinske seoseke igre u Sastavcima, 1. maja počinju u 10 sati.

Organizatori Seoskih igara Srbije su Sportski savez Priboja i Sportski savez Srbije, dok je domaćin svim učesnicima, po tradiciji dugoj već nepunih šest decenija, MZ Sastavci, koja tada i obeležava svoj praznik – Dan mesne zajednice.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *