UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

UŽICE: Studenti Akademije Zapadna Srbija na prijemu kod gradonačelnice

08.04.2021.
Deli

Na inicijativu studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija upriličen je sastanak, kome su pored gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević i člana Gradskog veća za obrazovanje Ratka Trmčića prisustvovali predstavnici studenata svih devet studijskih programa Akademije.

Kako do boljih uslova za studiranje i što kvalitetnijeg obrazovanja, a po završetku studija i zapošljavanja, samo su neke od tema koje su obeležile susret studenata sa gradonačelnicom Užica.

“Studenti su naša budućnost i daćemo sve kako bi se ova dobra saradnja između Grada i visokoškolskih obrazovnih ustanova nastavila. Na današnjem sastanku otvorili smo mnogo tema i nadam se da su studenti zadovoljni odgovorima koje su dobili. Jedna snažna ruka i energija je pružena od strane Grada, na studentima je da nam pokažu inicijativu, daju ideje, a mi smo tu da pomognemo i podržimo ono što studenti od nas traže”, istakla je gradonačelnica.

Jelena Papić studetkinja master studija Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija zadovoljna jer su im kako je istakla predstavnici Grada izašli u susret i pružili priliku da govore o svojim problemima, inicijativama i projektima koje realizuju.

“Bitno je da Grad zadrži mlade ljude da ovde studiraju, ali i da privuče studente sa strane. Takođe, važno je prepoznati potrebe studenata podržavati ih, pa očekujemo da će Grad podržati mlade u njihovim projektima”.

Milkica Gačić predsednica studentskog parlamenta Akademije govorila je o projektima čija rtealizacija je u toku, a za koje očekuju podršku Grada.

“Jedan od projekata koje smo radili je izgradnja rampe za osobe sa invaliditetom na stepeništu Akademije, a drugi se odnosi na tradicionalnu akciju “Užice za Kosmet.” Nadamo se i uspešnoj saradnji između studenata, predstavnika 9 studijskih programa i Gradskih većnika što će pomoći studentima prilikom sticanja stručne prakse, a kasnije i u pronalaženju radnih mesta”.

Studenti će imati podršku za realizaciju svojih projekata kao i do sada, a na njima je da se svojim inicijativama što aktivnije uključe i u sve ostale oblasti, zaključak je ovog veoma važnog sastanka. Zahvaljujući pre svega realizaciji strateških projekata u narednom periodu očekuje se i otvaranje novih radnih mesta, a sve sa ciljem da studenti ostanu u ovom gradu, u njemu zasnuju svoje porodice i stečenim znanjem sami utiču na njegov dalji razvoj.

 

izvor: uzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *