UČITAVANJE

Type to search

Užice

UŽICE: Cena priključka na gas 450 eura

19.03.2021.
Deli

Po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, povećanje stepena energetske efikasnosti individualnih stambenih objekata i smanjenje aerozagađenja među glavnim su prioritetima u ovoj godini. Ona podseća, da je iz budžeta grada Užica za 2021. godinu izdvojeno 45 miliona dinara za mere energetske efikasnosti, koje se pre svega odnose na zamenu stolarije, nabavku kotlova na pelet i gas i na izradu spoljašne izolacije, ali i da se očekuju i dodatna sredstva iz Ministarstva rudarstva i energetike.

„Za nabavku kotlova na gas i pelet Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 14 miliona dinara, kao i 4 miliona dinara za gasni generator vrtića „Bambi“. Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je i 96 miliona dinara za sanaciju klizišta na Regionalnoj deponiji Duboko, tako da ukupna sredstva transferisana od strane ovog ministarstva za sedam meseci iznose blizu milion evra. I to je dokaz da jedino uz snažnu podršku Vlade Republike Srbije i ministarstava Grad može ići napred, a naši sugrađani živeti bolje“, kaže gradonačelnica i dodaje da se sa istim ciljem u akciju za čistiji grad uključilo i Akcionarsko društvo „Užice gas“:

„Užičani će imati mogućnost da se po ceni, koja nikada nije bila niža, priključe na gasovodnu mrežu. Za ovu godinu ta cena biće 450 evra bez pdv-a, a moći će da se plati na 24 mesečne rate. Građani koji su prošle godine podneli zahtev za priključak na gas, moći će da se priključe pod istim uslovima, samo što će oni priključak plaćati na 12 mesečnih rata. Akcija počinje 1. aprila, a početkom istog meseca očekuje se i konkurs za mere energetske efikasnosti“.

izvor: uzice.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *