UČITAVANJE

Type to search

Požega

POŽEGA: Zasedao Štab za vanredne situacije

18.03.2021.
Deli

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Požega. Na početku zasedanja usvojen je godišnji izveštaj Štaba za prošlu godinu, a glavna tema je bila aktuelan epidemiološka situacija u opštini. Načelnik policijske stanice opštine Požega Jovica Lazarević apelovao je da se poštuju donete mere na suzbijanju koronavirusa i istakao da se trenutno 293 lica nalaze u izolaciji. Đurđe Raković, direktor Centra za socijalni rad, rekao je da je stanje u Domu za stare stabilno i da trenutno u domu boravi 38 lica.

Direktorica Doma zdravlja dr Vera Matović je iskazala je zadovoljstvo tokom vakcinacije u Požegi, a najviše vremena na današnjem zasedanju posvećeno je radu Kovid bolnice na Savincu.
Dr Jelena Milićević, upravnica bolnice, istakla je da je cela bolnica u kovid sistemu i da je trenutno na lečenju 60 osoba. Dominiraju pacijenti sa srednje teškom kliničkom slikom, sa upalama pluća kojima je potreba kiseonička potpora. Od sutra će pored 34 dosadašnja, raspolagati sa još 12 priključaka na centralni sistem za snabdevanje kiseonikom što će im dodatno olakšati rad.

U bolnici na Savincu trenutno je smešteno najviše pacijenata sa teritorije opštine Arilje i primetno je da se na lečenju nalaze i cele porodice. Na sednici Štaba je odlučeno i da se formira Jedinica opšte namene civilne zaštite na teritoriji opštine Požega koja će delovati i preventivno i u vanrednim situacijama.

izvor: radiopozega.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *