UČITAVANJE

Type to search

Užice

UŽICE: Prijava dece u vrtiće preko eUprave

12.03.2021.
Deli

Kao i prošle godine i ove će se prijava dece u predškolske ustanove vršiti putem portala eUprave, a od 1 do 15 juna biće izvršen prijem dece nakon čega će biti objavljeni spiskovi. Roditelji koji se odluče da upišu decu u predškolsku ustanovu u okviru osnovne škole moraće da izvade izvod iz matične knjige rođenih.

„Prijem zahteva se vrši preko portala e-uprava i roditelji prijavom na taj način neće morati da pribavljaju izvod iz matične knjige rođenih za decu i neće morati da donose potvrdu o zaposlenju, već će se automatski pribavljati“, kaže direktorka Predškolske ustanove Užice Veselinka Jovanović.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju, odnosno potvrdu od nadležne ustanove. Kao i do sada sve informacije roditelji mogu dobiti i telefonom ili na zvaničnoj stranici vrtića.

Na raspolaganju roditeljima su i nadležne službe u Gradskoj upravi, istakao je Ratko Trmčić član Gradskog veća.

„Grad Užice ima jedanaest vrtića i svi znamo da je to nedovoljno i dobro je što je tako, potrebno je proširiti kapacitete kako bi sva deca mogla da budu smeštena. Trenutno se radi projekat za vrtić kod Medicinske škole kapaciteta oko 170 mesta, dok je projekat proširenja vrtića Neven spreman i nadamo se da će uskoro biti dobijena sredstva za njega“, kaže Trmčić i podseća da 1. aprila počinje upis dece u prvi razred, koji se takođe može obaviti elektronskim putem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *