UČITAVANJE

Type to search

Užice Zdravlje Некатегоризовано

UŽICE: Gradonačelnica Užica apelovala na građane da poštuju propisane mere

12.03.2021.
Deli

„O lošijoj epidemiološkoj situaciji svedoče i podaci Zdravstvenog centra Užice, gde se beleži porast broja hospitalizovanih pacijenata. Na današnji dan u užičkoj bolnici hospitalizovano je 220 pacijenata, od tog broja 131 pacijent u kovid bolnici u Krčagovu dok je njih 89 na odeljenjima Opšte bolnice Užice. Na intezivnoj nezi je 21 pacijent, a od tog broja 14 na respiratorima ili drugim vrstama mehaničke potpore. Na odeljenju pedijatrije nalazi se 7 dece. Terapiju na nivou dnevne bolnice prima 26 pacijenata“, saopštila je gradonačelnica.

„Koliko je situacija ozbiljna govore i podaci iz Kovid ambulante Doma zdravlja Užice gde se u proteklim danima dnevno beleži i do 300 pregleda i da je sve više težih kliničkih slika koje zahtevaju hospitalizaciju“, dodaje gradonačelnica.

Prema njenim rečima ovo je momenat, kada svi moraju biti maksimalno odgovorni i prema sebi i prema drugima.

„Apelujem i molim sve sugrađane da se u što većem broju i što pre prijave na portal E Uprave za vakcinaciju, koja je sasvim sigurno jedini izlaz iz situacije u kojoj se nalazimo punih godinu dana. Takođe, neophodno je i dosledno poštovanje svih preporučenih i već poznatih mera poput nošenja maski i držanja distance“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *