UČITAVANJE

Type to search

Kultura Užice

UŽICE: Galerija „Reflektor“ otvara sezonu izložbom „Deep Dream“ Lidije Marinkov Pavlović

11.03.2021.
Deli

“Deep Dream” je naziv serije slika kroz koju umetnica propituje savremeni trenutak. Sa naročitim akcentom na cenzuru i autocenzuru, ova izložba mapira savremenu političnost i poetičnost. Simplifikacijom podela na nas i njih, zamenom fikcije i fakcije, sfere predstave i sfere iskustva, gubitkom sivih tonova koji nam daju kompletnu sliku, preuzimamo radikalne pozicije u kojima smo izjednačeni i kada među nama postoje civilizacijske razlike. Lidija Marinkov Pavlović sociološkim instiktom kroz svoje slikarstvo nameće upitanost kod posmatrača, potrebu da traga za suštinom, istinom i slobodom, ostvaljajući prostora za nove utopije.

Lidija Marinkov Pavlović je rođena 1972. u Zrenjaninu, Srbija. Doktorirala je 2019. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagala na više od 20 samostalnih (Beograd, Novi Sad, Banjaluka, Kragujevac, Smederevo…) i na preko 100 kolektivnih  izložbi u Srbiji i inostranstvu.Više puta je nagrađivana za radove iz oblasti slikarstva i proširenih medija. Zaposlena na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u zvanju vanredne profesorke na Katedri za Slikarstvo. Članica je SULUV-a i ULUS-a.

Izložba će biti otvorena u subotu u 13 časova uz poštovanje svih epidemioloških mera, osim u slučaju promene važećih preporuka u cilju suzbijanja pandemije, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *