UČITAVANJE

Type to search

Nova Varoš Turizam Zabava

Zlatar odlična turistička destinacija

19.01.2021.
Deli

Prelepi Zlatar planina je koju su i ove zime birali mnogi domaći turisti kao svoju top turističku destinaciju. Кorona virus nije uspeo da uništi zimsku sezonu, a smeštajni kapaciteti su popunjeni 70 odsto.

“Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju na Zlataru višestruko se povećao. Više su popunjeni kapaciteti u privatnom smeštaju, nego u hotelima, a mahom su na planinu stigli domaći gosti. Zlatar je lep u svako doba godine i uvek ima šta da ponudi posetiocima, a pre svega su tu netaknuta priroda, čist vazduh i zdrava domaća hrana”, izjavio je za RINU, Branko Pucarević direktor TO Zlatar.

Visina snežnog pokrivača je oko šezdeset centimetara, što je omogućilo da skijalište na ovoj planini počne sa radom.

“Staza je utabana i za vikend je bila prepuna skijaša. Vremenske prilike nam idu na ruku. U funkciji je ski lift “sidro”, a početnicima je dostpuna i ski škola sa iskusnim instruktorima koji će ih naučiti prvim sigurnim koracima na skijama. Sve epidemiološke mere se poštuju i na planini i za vreme skijanja”, naglasio je Pucarević.

Već je registrovan veliki broj rezervacija za naredni period i dolazak većih grupa turista za Sretenje. Za one koji ne skijaju obalazak planinskih jezera je jedna od omiljenih aktivnosti, kao i vožnja kvadovima, ali i obilazak kulturno-istorisjkih spomenika.

Izvor: Rina i PP Media

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *