UČITAVANJE

Type to search

Priboj

Energetska efikasnost u opštini Priboj

23.12.2020.
Deli

Energetska efikasnost podrazumeva korišćenje manje energenata za zagrevanje domova, a samim tim i utiče direktno na poboljšanje kvaliteta vazduha. U zimskim mesecima, kada se periodično suočavamo sa smanjenim kvalitetom vazduha usled paljenja individualnih ložišta, sigurno je da će nam unapređenje energetske efikasnosti višestruko značiti.  Unapređenjem energetske efikasnosti doprinosimo čistijem vazduhu, ali i tome da nam domovi budu topliji, to jest da kvalitet života bude bolji.

Opština Priboj raspisala je Javni poziv za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja fasada i poboljšanje energetske efikasnosti radi sprečavanja štetnih posledica po bezbednost građana na teritoriji opštine Priboj za 2019.godinu. Koliko je ovaj proces bitan za opštinu Priboj razgovarali smo sa Goranom Rekovićem predsednikom Udruženja građana Primus Priboj.

– U sklopu lokalnog plana za energetsku efikasnost jedan od značajnih segmenata čini I sanacija fasada zgrada kao I javnih objekata što će sa drugim merama doprineti da Priboj bude lider u oblasti energetske efikasnosti u Srbiji a u samom vrhu na široj regiji – kaže Reković

Kolika je zainteresovanost građana?
-Izuzetno velika naročito nakon prve 4 zgrade u Starom Priboju kojima su rekonstruisane fasada kao I nakon rekonstrukcija školskog kompleksa u Novom Priboju.

Koji su objekti do sada urađeni?
-6 zgrada u gradskom području, zgrada MZ u selu Sastavci, Osnovna škola Desanka Maksimović u N. Priboju, Mašinsko elektrotehnička škola u N. Priboju a u toku su rekonstrukcije Doma kulture u S.Priboju, Gimnazije Priboj I OŠ Vuk Karadžić Priboj u N.Priboju dobijen je I projekat rekonstrukcije Doma zdravlja I Bolnice Priboj.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *