UČITAVANJE

Type to search

Priboj

Staze zdravlja u Starom Priboju

03.12.2020.
Deli

Već skoro mesec dana traju radovi na rekonstrukciji Staze zdravlja u Starom Priboju, od visećeg mosta preko Lima, kod železničke stanice, do Mramorja, odnosno Doma za stare, u dužini od nepuna tri kilometra.

Ovaj projekat je rezultat dobre saradnje lokalne samouprave i Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, koje rekonstrukciju Staze zdravlja finansira u celosti, sa 20 miliona dinara.

Pored raščišćavanja postojeće staze, iskopa kanala za buduću javnu rasvetu, trenutno, glavni posao je na izgradnji adekvatne veze buduće Staze zdravlja sa prolazom ispod železničke stanice i visećim mostom preko Lima, odnosno stvaranja prikladnog, i pre svega bezbednog, prilaza pešaka i biciklista Stazi zdravlja, što do sada nije bio slučaj.

S obzirom da se ušlo u decembar, radnici prijepoljske firme „Rovčanin inženjering”, koriste svaki lep dan da se odradi što više posla, pre niskih temperatura i mogućih snežnih padavina. Plan je da se staza ovih dana asfaltira, a za kasnije bi ostalo postavljanje naponskog kabla za struju i stubova javne rasvete, kao i zaštitne ograde, kako od pruge Beograd – Bar tako i od reke Lim.

Pored, aktuelnih radova, lokalna samouprava pripremila je i projekat nastavka Staze zdravlja, kao pešačko – biciklističke staze od Mramorja do granice na Uvcu odnosno ušća Uvca u reku Lim.

Staza zdravlja obradovaće, pre svega Staropribojce, ali i sve ljubitelje prirode i rekreacije, koji će uskoro dobiti na korišćenje savremeno urađen objekat, koji će upotpuniti turističku ponudu grada na Limu.

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *