UČITAVANJE

Type to search

Nova Varoš

Montiranje zaštitne ograde za pešačku stazu na Zlatarskom putu

02.12.2020.
Deli

Krajem prošle sedmice, stigao je i istovaren šleper delova metalne ograde za pešačku stazu uz desnu kolovoznu traku nedavno rekonstrisane deonice zlatrskog puta od stadiona Branoševac do skretanja za Šanac i Mahalu.

Posle više odlaganja, čačanski „Uni-promet“ isporučio je deo čelično pocinkovane konstrukcije. Zbog zauzetosti njihovih ekipa, ogradu će u krivinama iznad grada, kako je dogovoreno, montirati radnici „Puteva“ Užice. Biće uskoro, kažu putari, postavljena i rasveta, što će omogućiti bezbedno kretanje pešaka.

Preostali deo ograde za pola kilometra puta biće isporučen za koji dan. Putari su, inače, nastavili radove na podizanju potpornog kamenog zida ispod kuća naselja Milanovac. Jedini obimniji posao za proleće preostaje izrada kampada – armirano-betonskog proširenja puta i staze iznad Mahale, a zatim postavljanje ivičnjaka na ovoj i deonici kod stadiona. Najpre će noseći deo asfaltne podloge dobiti ove dve deonice, a zatim će kolovoz u dužini od jednog kilometra biti presvučen habajućim sloj asfalta.

Izvor: Varoške novine i PP Media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *