UČITAVANJE

Type to search

Užice

Pošumljavanje nastavljeno u Užicu

24.11.2020.
Deli

Ovih dana nastavaljeno je pošumljavanje i ozelenjavanje površina u užem centru grada . Na nekoliko lokacija biće zasađene sadnice u drvoredima gde za tim postoji potreba usled sušenja postojećih stabala. Svako drvo se računa poručuju nadležni i dodaju da će ova akcija biti nastavljena i naredne godine…

Kao što je i najavljeno nastavljena je akcija pošumljavanja površina u užem gradskom jezgru a zaposleni u JKP Bioktoš danas su novim sadnicama oplemenili nekoliko lokacija.

– Na Slanuši, kod Erine kafane, Nikole Pašića kod Zelene pijace i u Krčagovu će biti posađene sadnice u drvoredima gde nedostaju, neka su se stabla sasušila tako da će danas biti zamenjeno 14 sadnica. Posadićemo 8 sadnica javora, 1 sitnolisni javor pajevac, 4 kestena. Ova stabla će ulepšati naš grad i poboljšati vazduh – kaže Ivan Stanisavljević član gradskog veća.

Privode se kraju i radovi na pošumljavanju oko 9  hektara povrisna u Krčagovu kod crkve , na Ljubanjama, kod Deponije duboko i na Gradskoj plaži a završena je i podela sadnica u okviru akcije 16 000 stabala za 16 hiljada domaćinstava.

Svim akcijama koje su realizovane tokom ove godine Užice se svrstava u sam vrh lokalnih samouprava koje znatnim uvećanjem zelenog pojasa dugoročno obezbeđuju ćistiji vazduh i zdraviju životnu sredinu.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *