UČITAVANJE

Type to search

Nova Varoš Priboj Prijepolje

Transfer stanica Banjica rešenje za tri opštine

14.11.2020.
Deli

Predstavnici tri opštine Prijepolja, Priboja i Nove Varoši sačinili su sporazum koji predviđa zajedničku izgradnju transfer stanice za selektovanje otpada na Banjici. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 160 miliona dinara.

Da li se izgradnjom transfer stanice Banjica stiču uslovi za rešavanje problema odlaganja komunalnog otpada u opštini Priboj za naš portal govorio je Goran Reković predsednik Udruženja građana Primus Priboj.

– Izgradnja transfer stanice na započetoj Regionalnoj sanitarnoj deponiji Banjica je iznuđeno rešenje I deo je šireg plana Ministarstva za zaštitu životne sredine u kom se podrazumeva, proširenje tela deponije “Duboko” u Užicu za prijem otpada iz opština Priboj, Prijepolje I Nova Varoš, zatim proširenje postojećeg nesanitarnog smetlišta “Duboki potok” na koji otpad deponuju trenutno Priboj I N Varoš kako bi I otpad iz opštine Prijepolje mogao da se deponuje na tu lokaciju zbog zatvaranja I saniranja prijepoljske deponije Stanjevina. Ukoliko svi segmenti ovog plana budu uspešno završeni u sledećih godine I po onda će reciklažna dvorišta I transfer stanica imati smisla I doprineti zatvarnja svih trenutnih nesanitarnih smetlišta na obalama Lima – navodi Reković.

Može li se očekivati u skorijem vremenu da se krene sa primarnom selekcijom otpada na teritoriji opštine?

– Ukoliko u sledećih godinu i po dana zaživi plan Ministarstva ZŽS o izgradnji transfer stanice I odvoženju smeća na Regionalnu sanitarnu deponiju Dubok u Užicu, onda je realno očekivati da se tada otpočne sa projektom primarne selekcije otpada nabavkom kontejnera I njihovom separacijom na transfer stanici Banjica i u Deponiji Duboko – rekao je Reković.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *