UČITAVANJE

Type to search

Užice

Projekat “Udahnimo život prirodi”

09.11.2020.
Deli

Užice je ove godine u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine Vlade republike Srbije realizovalo akciju pošumljavanja kroz prijekat “Udahnimo život prirodi”, vredan oko 3 miliona dinara. Ukupna površina parcela koje se pošumljavaju na teritoriji grada Uzica je 9,22 hektara.

– Pošumljavanje se vrši na pet parcela od kojih je najveća u Krčagovu na lokaciji oko nove crkve, zatim pošumljava se jedna parcela u Ljubanjama, dve parcele koje se nalaze između Gradske plaže i magistralnog puta, na lokalitetu Malo Zabučje, i jedna u blizini deponije Duboko. Vrednost ovih radova je oko 3 miliona dinara od kojih 2,1 sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine – kaže Ivan Stanisavljević Član gradskog veća za javna preduzeća

Nakon realizacije ovog projekta sa 23 hiljane sadnica ove godine, i 5,22 hektara koliko je urađeno u prošloj godini Užice je jedna od retkih lokalnih samouprava koja je toliki zeleni pojas podigla na svojoj površini. a sve sa ciljem smanjenja aerozagađenja.

U narednom periodu nastavlja se prikupljanje novih parcela javnih površina, a pripremu terena i kompletno pošumljavanje izvodice firma “Uragan”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *