UČITAVANJE

Type to search

Užice

Aktivnosti i planovi JKP Duboko Užice

05.11.2020.
Deli

Grad Užice je početkom ove godine ušao u prvu fazu primarne selekcije otpada,  podelom adekvatne komunalne opreme u 2500 domaćinstava. Tako sada  otpad iz plavih kanti ne završava na deponiji i samim tim čuva je od pretrpavanja. Pored uštede deponijskog prostora ostvaruje se i finansijska dobit jer jedan deo otpada završi u cementnoj industiji a drugi ide u korisne sirovine.

– Nismo previše zadovoljni, jer građani nisu dovoljno ažurni da selektuju otpad. Ali, kada dođe kod nas taj otpad mi ga svakako selekturjemo – navodi direktor JKP Duboko Užice Momir Milovanović.

Preko projekta prekogranične saradnje Tuzle i Užica  JKP Duboko Užice nabavilo je presu za baliranje koja im je dosta pomogla u radu. Takođe, pre par dana ovo regionalno preduzeće dobilo je novi kamion koji je veće i jače snage od postojećih.

– Planiramo da nabavimo i prikolicu i dva nova kamiona, i ako snignemo do kraja ove godine da raspišemo javnu nabavku za kompaktor koji nam je neophodan kako bi imali više prostora na deponiji – kaže direktor Milovanović.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine pružilo je podršku za buduće projekte čiji je cilj da se prečišćavaju otpade vode i da se gas iskoristi u vidu toplotne ili električne energije. Projekti su u završnoj fazi i čekaju saglasnost Nadležnog ministarstva kako bi bili realizovani.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *