UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

U Užicu još jedna kotlarnica na mazut manje

16.10.2020.
Deli

Vlada Republike Srbije i Ministarstvo za ekologiju i zaštitu životne sredine obezbedili su sredstva za izgradnju gasnog generatora za potrebe Doma zdravlja, Centra za majku i dete i Turberkuloznog dispanzera u Užicu. Ukupna vrednost projekta je 14 miliona dinara, a 12,6 miliona dinara obezbedila je Vlada Republike Srbije.

Ukupna vrednost projekta izgradnje gasnog generatora je 14 miliona dinara Prema rečima direktora JP „Užice razvoj“ Nikole Maksimovića, potpisan je ugovor sa Kancelarijom za javna ulaganja koja će u saradnji sa gradom voditi ovaj projekat.

Grad je obezbedio kompletnu projektnu dokumentaciju i vršiće nadzor nad radovima.

“ Projekat izgradnje gasnog generatora je bitan za grad Užice jer ćemo još jednu kotlarnicu sa mazuta prebaciti na gas čime će se čestice sumpora i čađi smanjiti u samom centru grada. Grad će u narednom periodu pokušati sve kontlarnice na mazut da prebaci na gas, kao što je kotlarnica Međaj“,naglasio je Maksimović i naveo da se trenutno priprema projektna dokumentacija za kotlarnicu u Zdravstvenom centru Užice.

„Nakon sprovedene javne nabavke očekujemo da će krajem novembra biti završene sve aktivnosti vezane za izbor izvođača radova. Planirani rok za realizaciju celokupnog procesa je 45 dana i nadamo se da će početkom januara svi radovi biti završeni. Bitno nam je da oprema koja se ugradi bude kvalitetna i da u sva tri objekata, koja imaju preko 3000 metara kvadratnih, omogućimo kvalitetno grejanje. Ovo je jako bitan projekat za grad i nastavićemo sa realizacijom projekata vezanih za energetsku efikasnost javnih objekata na teritoriji grada Užica,“ istakao je Maksimović.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *