UČITAVANJE

Type to search

Sport Užice

Zbog posledica napada u Sofiji Olivera Jeftić propušta Olimpijske igre

14.10.2020.
Deli

Svet je kao grom obišla vest da je srpska atletičarka Olivera Jevtić napadnuta tokom trke na 10 kilometara u okviru maratona u Sofiji. Naime, na startu trke nepoznati čovek utrčao je sa strane, jedno vreme trčao s vodećim takmičarima, a onda oborio srpsku dugoprugašicu. Konačno se, nakon napada, javnosti obratila i sama Olivera koja je donela ne toliko dobre vest našoj zemlji.

„U Užice sam iz Sofije stigla u nedelju uveče, već u ponedeljak ujutro obavila sam brojne lekarske preglede, urađeni su snimci glave i kuka. Uprkos bolovima, pokazalo se da ništa nije polomljeno i to je dobra vest. Rečeno mi je da mirujem još 24 časa i da su prognoze dobre. Nažalost, za mene kao profesionalnog sportistu, tu je i ona loša vest: moram odustati od novembarskog nastupa u maratonu, jer povrede iako ne toliko teške, nisu nešto sa čime se trče ta 42 kilometra „,objašnjava Olivera.

„To je bila šansa da izborim plasman za naredne Olimpijske igre. U ovom trenutku nije poznato da li će biti još prilika za to, jer imamo najave da ih iduće godine neće biti“,naglašava Olivera.

 

 

Izvor: Srbija danas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *