UČITAVANJE

Type to search

Društvo Požega

Požega finansira vantelesnu oplodnju

07.10.2020.
Deli

Opština Požega u petak je raspisala Javni poziv za dodelu novčanih sredstava za finansiranje vantelesne oplodnje u ovoj godini. Za ove namene u budžetu je opredeljeno 1.100 000 dinara. Vrednost pojedinačne pomoći je do 300 000 dinara i isplaćivaće se jednokratno u iznosu prema profakturi zdravstvene ustanove koja će sprovoditi postupak vantelesne oplodnje.

Kriterijumi za ostvarivanje prava na ovu finansijsku pomoć su da su oba partnera državljani naše zemlje sa prebivalištem na teritoriji opštine Požega najmanje godinu dana i da je žena u dobi od 43 do 50 godina. Ukoliko je žena mlađa od 43 godine pravo na pomoć se može ostvariti isključivo ako je neophodno sprovesti postupak biomedicinski potpomognutog oplođenja sa doniranim reproduktivnim ćelijama.

Zahteve sa neophodnom dokumentacijom potrebno je poslati na adresu opštinske uprave ili predati lično na pisarnici. Javni poziv će biti otvoren do utroška sredstava kaže predsednica komisije za ostvarivanje prava na vantelesnu oplodnju dr Vera Matović i savetuje zainteresovanim da odmah posete svog ginekologa.

 

 

 

Izvor:pozegaonline

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *