UČITAVANJE

Type to search

Kosjerić Sport

U čast generala Đukića ove godine trčali samo profesionalci bez prisustva publike

24.09.2020.
Deli

Memorijalna trka general Svetomir Đukić, koja se već godinama održava u čast osnivača Olimpijskog komiteta Srbije u Kosjeriću, njegovom rodnom mestu, 16 godina unazad je otvarana podizanjem zastave i trkom školaraca iz ove opštine. Ipak, ove godine zbog pandemije korona virusa 17. memorijalna atletska  trka nije održana u maju, već su se čekali povoljniji epidemiološki uslovi, pa je trka školaraca ove godine izostavljena, a  22 profesionalna takmičara juče su se borila za prvo mesto u centru Kosjerića. Dugogodišnjeg prvaka ovog memorijalnog takmičenja, Kenijca Stenlija Kiprutoa prestigao je Miloš Malešević iz AK Inđija.

Olimpijski komitet Srbije svake godine posebnu pažnju posvećuje organizaciji ove atletske trke, jer je istakao sadašnji predsednik komiteta Božidar Maljković, važno je sačuvati  uspomnu na generala Đukića kao osnivača komiteta , velikog vojnika i intelektualca.

Trka je održana bez publike, a  obzirom da školska deca nisu imala priliku da ove godine trče u čast generala Đukića, za njih su organizovane likovne radionice.

 

 

 

Zapadne vesti

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *