UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Povoljna epidemiološka situcija u okrugu koristi se za pripremu kapaciteta za eventualni novi pik

23.09.2020.
Deli

U  Užicu ali i celom Zlatiborskom okrugu epidemiološka situacija ocenjuje se kao stabilna. Kovid ambulante u svih 10 domova zdravlja i na infektivnom odeljenju OB Užice rade do 20 časova i u njima se beleži oko 200 pregleda dnevno  što je znatno manji broj u odnosu na poslednji pik kada ih je bilo i oko  1200  u svim ambulantama.

Predah koji je nastupio sa manjim brojem obolelih koristi se za odmor zdravstvenih radnika pre svega, ali i pripremu kapaciteta za nastupajuću jesen i zimu. Privode se kraju radovi na montažnom objektu ispred Infektivnog odeljenja gde će u oko 90 kvadrata biti smeštene ambulanta , mobilni rengen aparat i čekaonica za pacijente,  a ovih dana dezinfekuje se i kreči  prostor Infektivnog odeljenja .Uporedo sa pripremom prostora i obezbeđivanjem kapaciteta Zdravstveni centar je može se reći otišao I korak dalje.

Uz pomoć Ministarstva zdravlja u užičkoj bolnici se vrše sve pripreme za lečenje krvnom plazmom, prema rečima direktora ZC Užice, Miloša Božovića, deo opreme je već stigao, a drugi deo se očekuje uskoro. U Užicu će takođe biti montirana i PCR laboratorija.

Uz napomenu da je želja svih da do novog velikog pika ne dođe Božović kaže da je Zdravstveni centar Užice spreman da uz svu opremu koja je nabavljena i iskustvo koje su stekli zdravstveni radnici proteklih meseci pruži neophodnu zdravstvenu negu i pomoć svim pacijentima. Ipak sugrađane poziva na oprez , držanje fizičke distance i nošenje zaštitnih maski kako bi se aktuelna epidemiološka situacija što duže zadržala na nivou na kome jeste.

 

 

Zapadne vesti

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *