UČITAVANJE

Type to search

Društvo Priboj

U Sastavcima otvorena kancelarija MUP-a

09.09.2020.
Deli

U zgradi mesne zajednice Sastavci, koja je rekonstruisana krajem prošle godine, uskoro će biti smešteno i odeljenje policijske stanice Priboj. Ugovor o korišćenju novog prostora u utorak su potpisali načelnik Policijske urpave Prijepolje, Siniša Cvijetić i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, koji su potom i obišli renovirani prostor.

Novi prostor MUP- a Srbije u Sastavcima, kada bude potpuno opremljen, omogućiće građanima šest pribojskih mesnih zajednica preko Uvca, da izvade lična dokumenta, a ideja je da se u perspektivi ovde vrši i registracija vozila.

– Ovo je prilika da našim građanima izađemo u susret, da ljudima koji su ostali na selu olakšamo život i omogućimo brže rešavanje administrativnih potreba a da ne moraju da dolaze u centar svoje opštine – rekao je prvi čovek grada na Limu Lazar Rvović.

Početkom godine u renoviranom prostoru zgrade MZ Sastavci počela je sa radom kancelarija Opštinske uprave, a zbog pandemije korona virusa, kancelarija MUP-a Srbije, otvorena je nešto kasnije. Uskoro sledi i realizacija novih projekata, čime se sve više usluge javnih ustanova približavaju žiteljima opštine i u ruralnim sredinama.

Inače, u rekonstruisanoj zgradi mesne zajednice Sastavci, za šta je sredstva obezbedila opština Priboj, svoju kancelariju imaće i Mesna zajednica, ali i novoformirana Zemljoradnička zadruga Sastavci. Planirano je i otvaranje stomatološke ambulante, kao i sale za sastanke. Namena rekonstruisanih prostorija može biti i promenjena, zavisno od potrebe žitelja Sastavaka, ali i drugih mesnih zajednica koje gravitiraju ovom području.

 

Izvor:ppmedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *