UČITAVANJE

Type to search

Politika Požega

Problemi sa prevozom učenika u Požegi će biti prevaziđeni za nekoliko dana – rezultat je prve sednice Opštinskog veća

09.09.2020.
Deli

Ostvarenje budžeta Opštine Požega za prvih 6 meseci ove godine i praktično ukidanje besplatnog javnog prevoza – bile su samo neke od tačaka koje su se našle pred članovima opštinskog veća Opštine Požega.

Inače, požeškom veću je ovo bila prva sednica u novom sazivu a pred članovima se našlo nekoliko važnih pitanja.

Odlaganje parlamentarnih i lokalnih izbora zbog pandemije korona-virusa, uslovilo je  veliku pauzu u donošenju odluka iz nadležnosti Opštinskog veća.

Tako se pred novim sazivom veća nalazi niz važnih pitanja a ona o kojima su odlučivali na svojoj prvoj sednici, ulivaju nadu da će veće raditi kvalitetno i efikasno, uz napomenu da je broj članova smanjen na sedam, kaže predsednik Opštine, Đordje Nikitović.

Pored budžeta, veoma važna tačka se odnosila na stavljanje van snage odluke o besplatnom javnom prevozu putnika u lokalnom saobraćaju.

Naime, predviđena budžetska sredstva za besplatan javni prevoz su utrošena a da bi se ova oblast upodobila sa zakonom, potrebno je raspisati javnu nabavku, što ovih dana, odnosno do okončanja tog postupka, učenike praktično ostavlja bez javnog prevoza.

Ipak, Opštinska uprava će naći izlaz već u unarednih nekoliko dana, kaže zamenik predsednika opštine, Ivan Novaković.

Inače, procedura oko postizanja konačnog rešenja po ovom pitanju, očekuje se u najboljem slučaju u narednih dva do tri meseca a detalji oko načina isplaćivanja troškova prevoza osnovcima do tada, biće poznati u drugoj polovini naredne nedelje, odnosno nakon sledeće sednice veća, koja će biti održana u četvrtak, 10. septembra.

 

 

Izvor:pozegaonline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *