UČITAVANJE

Type to search

Politika Priboj

Pribojski većnici dobili resore i zaduženja

01.09.2020.
Deli

Nakon konstituisanja lokalne vlasti, u ponedeljak 31.avgusta održana je prva sednica Opštinskog veća u novom sastavu

Sednicom je predsedavao predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović, a pored članova ovog izvršnog organa Opštine,sednici su prisustvovali i predsednik SO Priboj Boris Mrdović,načelnik Opštinske uprave Đorđe Dujović, kao i pomoćnik predsednika za turizam i lokalni ekonomski razvoj Miralem Gogalić.

Predsednik opštine Priboj,upoznao je članove Opštinskog veća sa resorima za koje će biti zaduženi u ovom mandatu.

Zamenik predsednika opštine Priboj Saša Vasilić i dalje će predvoditi projektne timove i imati koordinaciju sa Кancelarijom za javna ulaganja Vlade Srbije, gde se u narednom periodu očekuje realizacija značajnih kapitalnih investicija za našu lokalnu samoupravu.

Većnik Nenad Penezić i dalje će biti zadužen za prosvetu i kulturu,i obavljati funkciju koordinacije i kontrole nad radom institucija u ovoj oblasti, pojačati njihovu međusobnu saradnju, kako svih škola i vrtića, tako i kulturnih ustanova u ovoj opštini.

Dr Jasminko Toskić, po prirodi svog posla, biće zadužen za zdravstvo, gde se u ovom mandatnom periodu očkuju velike investicije, odnosno rekonstrukcije pribojskih zdravstvenih ustanova, a značajan doprinos ovog većnika očekuje se i u koordinaciji sa Zdravstvenim centrom Užice, ali i resornim ministarstvom.

Drago Drobnjaković i dalje će biti zadužen za saobraćaj i komunalnu higijenu. Nastaviće se započete aktivnosti kroz Savet za bezbednost saobraćaja, a jedan od prvih zadataka biće organizacija prevoza đaka, ali i organizacija javnog prevoza, kako u gradskom tako i u seoskom području opštine Priboj. Značajna uloga ovog većnika biće i u kordinaciji i kontroli rada JКP Usluga,kako bi ovo preduzeće što efikasnije, a u interesu građana, obavljalo svoju poverenu komunalnu funkciju.

Vujadin Radović,kao uspešan preduzetnik biće zadužen za privredu i privatno preduzetništvo, kao i rad mesnih zajednica, gde se očekuje i sprovođenje izbora.

Jasmin Hadžović vodiće računa o socijalnoj zaštiti i humanitarnom radu, a biće zadužen i za koordinaciju rada sa nevladinim organizacijama.

Većnik Novko Prijović,biće kao i do sada, zadužen za budžet i finansije.

Dragan Ljeljen i dalje će biti zadužen za informisanje i medijsku promociju svih resursa opštine Priboj, a kroz ruralni razvoj, biće zadužen, pre svega za infrastrukture radove na terenu, gde će koordinirati i kontrolisati aktivnosti bivše Direkcije, odnosno JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, kako bi planirane aktivnosti bile adekvatno realizovane, imajući u vidu njihovu opravdanost i već usklađene prioritete.

Članovi veća opštine Priboj, na današnjoj sednici, prihvatili su i Pravilnik o bližem uređivanju postupka javne nabavke, zatim nabavki na koje se zakon ne primenjuje i nabavki društvenih i drugih posebnih usluga.

 

Izvor:ppmedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *