UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Ukinuta vanredna situacija u Užicu

31.08.2020.
Deli

Gradonačelnica Užica donela je danas, na predlog Gradskog štaba, Odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji grada Užica.

Nakon razmatranja izveštaja Zavoda za javno zdravlje Užice o epidemiološkoj situaciji kao i informacija o preduzimanim merama i procene rizika od ubrzanog širenja virusa Gradski štab je zaključio da je epidemiološka situacija gradu Užicu stabilizovana do nivoa za koji nije potrebno preduzimanje posebnih mera u vanrednoj situaciji, već se kontrola epidemije može sprovoditi redovnim merama propisanim Uredbom Vlade Republike Srbije i aktima drugih nadležnih organa.

Gradski štab ukazuje da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna, pa je od presudnog značaja da se nastavi sa primenom propisanih mera i odgovornim ponašanjem kako bi se sprečilo ponovno razbuktavanje epidemije.

U gradu Užicu su na snazi opšte mere za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19 koje obuhvataju zabranu okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru više od 30 lica; obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i na javnim mestima na otvorenom prostoru, kao i u javnom prevozu. Rad trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata nastavlja se prema važećim merama, s tim što je radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu noćnih klubova ograničeno do 21.00 časa, dok objekti koji imaju baštu mogu da pružaju usluge do 01.00 časa. Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata
ograničava se do 23.00 časa.

Obavezno je i poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” koje se odnose na organizaciju rada i pružanje usluga u svim delatnostima.

Gradski štab će i dalje svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju i u skladu sa tim predlagati mere.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *