UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Poslednji minimalac početkom septembra

28.08.2020.
Deli

Poslednji minimalac u iznosu od po 18.000 dinara biće isplaćen u utorak, 8. septembra, najavio je danas u izjavi za TANJUG ministar finansija, Siniša Mali.

Ministar navodi da će po 18.000 dinara dobiti nešto više od milion radnika koji su zaposleni u 235.000 preduzeća koja koriste pomoć države za ublažavanje negativnih posledice krize izazvane virusom korona.

Program pomoći za gradske hotele i hotele iz prigradskih opština danas će biti usvojen na sednici Vlade Srbije, izjavio je danas za TANJUG ministar Mali i najavio da će javni poziv za prijavu hotelijera biti objavljen početkom sledeće nedelje.

Mali je precizirao da se očekuje da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija javni poziv objaviti u ponedeljak ili utorak.

Ministar finansija izjavio je, povodom pohvala koje su stigle iz MMF-a na račun ekonomskog programa i mera u Srbiji, da je ta međunarodna finansijska institucija potvrdila i prepoznala da je paket pomoći srpskoj privredi bio snažan, pravovremen i sveobuhvatan.

„To je veoma važna i velika vest za građane Srbije i potvrda svih onih ekonomskih reformi koje smo sprovodili u prehtodnom periodu, ali i ovih ekonomskih paketa pomoći koji su doneti u proteklih par meseci kako bi podržali našu privredu“, rekao je Mali TANJUG-u.

 

 

Izvor:tanjug

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *