UČITAVANJE

Type to search

Politika Prijepolje

Nakon četiri godine sednice prijepoljskog veća ponovo otvorene za medije

28.08.2020.
Deli

Prvi put nakon konstituisanja nove vlasti zasedalo je Opštinsko veće u Prijepolju, a prva odluka koju su većnici doneli je da se izmeni Poslovnik o radu i omogući prisustvo medijima sednicama.

Želimo da radimo javno i transparentno i da pravilnikom o radu omogućimo prisustvo medijima sednicama Opštinskog veća a ne da to zavisi od dobre volje pojedinca ili težine tačaka o kojima ćemo raspravljati – kaže prvi čovek opštine Vladimir Babić.

Veće je donelo i odluku da novčano pomogne nabavku udžbenika roditeljima đaka prvaka, za ovu namenu budžetom je opredeljeno 3,5 miliona dinara. Prvi put u školske klupe sešće 374 mališana.

U cilju otklanjanja problema u realizaciji plana javnih nabavki u oblasti izgradnje i infrastrukture Opštinsko veće je donelo Zaključak koji predviđa da se u postupcima javnih nabavki u tekućoj godini, koje se odnose na asfaltne i zemljane radove, a gde su ispunjeni zakonski uslovi ne primeni negativna referenca kao razlog za odbijanje ponuda, a sve to na osnovu Zakona o javnim nabavkama.

Sanacija putnog pravca od Kolovrata do Seljašnice i dalje do Slanog blata takođe je bila tema rasprave na sednici Opštinskog veća. Vladimir Babić je upoznao članove Veća sa zahtevom države da se hitno sklopi ugovor sa EPS-om radi izmeštanja niskonaponske mreže sa trase gde prolazi saobraćajnica. On je izneo i dug spisak problema koji prate sanaciju ove saobraćajnice.

Izvor:ppmedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *