UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo 10.000 vizira

27.08.2020.
Deli

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske.

„Viziri će preko školskih uprava biti raspoređeni školama u Srbiji“, izjavio je šef kabineta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nenad Radić.

On je naveo da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i da je dobilo uveravanja da su obezbeđene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove.

„Ministarstvo je još pre mesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbede zaštitna sredstva. Svakodnevno smo bili u kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama i preduzeli smo sve mere da školska godina počne na najbezbedniji način“, kazao je Radić.

On je napomenuo da je ove sedmice Ministarstvo kontaktiralo i one lokalne samoupravama gde je u toku formiranje organa upravljanja.

„Reč je o manjem broju lokalnih samouprava od kojih smo dobili uveravanja da su obezbeđena potreba sredstva i da postupaju u skladu sa svojim obavezama“, kazao je Radić.

On je istakao da su i učenički i studentski domovi spremni za početak rada i novu školsku godinu i naveo da se radi na obezbeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove.

 

Izvor: RINA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *