UČITAVANJE

Type to search

Društvo Priboj

Novi metri asfalta u pribojskim naseljima Zelenac i Rečica

25.08.2020.
Deli

Novi metri asfalta ovih dana postavljeni u dva prigradska pribojska naselja, Rečica i Zelenac. U naselju Rečica preko puta novog Priboja, asfaltiran deo puta, gde je prethodne godine vršeno uređivanje vodotokova drugog reda.

Zbog izlivanja potoka,njegovo korito je regulisano ugradnjom  betonskih cevi prečnika dva metra, čime je rešen višegodišnji problem žitelja naselja Rečica. Uređenje vodotokova  drugog reda  finansirala je Кancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije, a opština Priboj je ovih dana asfaltirana pomenutu deonicu puta, koja je bila oštećena uređenjem ovog potoka bujičara.

Novi metri asfalta  stigli su i u drugi deo grada, u stari Priboj, u naselje Zelenac, kako meštani tvrde, u jedno od najstarijih prigradskih naselja Priboja. U glavnoj ulici kroz ovo naselje, zbog brojnih radova,i postavljanja  različitih instalacija, stari asfalt značajno je oštećen, a na novi asfaltni zastor čekalo se preko 30 godina.

Prema planu asfaltiran je najveći deo ove ulice, ali i nekoliko drugih krakova, gde je na velikom usponu asfaltom presvučena i  dosadašnja betonska podloga, pa se  sada  i do  kuća na ovom delu Zelenca, može stići automobilom.

 

 

Izvor:ppmedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *