UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

Besplatna rehabilitacija u banjama

24.08.2020.
Deli

Korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija do iznosa od 27.775,00 dinara mogu da ostvare pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima. Prijave na oglas se podnose od 20. avgusta zaključno sa 7. septembrom 2020. godine.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim  ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima tokom 2020. godine, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija je penzija do iznosa od 27.775,00 dinara, objavljeno je na sajtu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno, vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove prevoza i boravka za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, kao i za pratioca slepog penzionera koji je ostvario pravo na
rehabilitaciju o trošku Fonda.

Pravo  na besplatnu rehabilitaciju imaju svi korisnici penzija koji, osim penzije koja je niža od navedenog iznosa, nemaju druga lična primanja, kao i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora, pod uslovom da zbir tih penzija ne prelazi 27.775,00 dinara (preračunato po srednjem kursu NBS na dan 15. 7. 2020. godine 1€ = 117,5863 dinara).

Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Prijave na oglas se podnose od 20. avgusta zaključno sa 7. septembrom 2020. godine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *