UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Počeli radovi na rekonstrukciji Malog parka u Užicu

21.08.2020.
Deli

U Užicu je počela rekonstrukcija prostora oko česme u Malom parku kojom će oko 400 metara kvadratnih biti popločano granitnim pločama, a zelenilo koje godinama krasi park u centru grada neće biti smanjivano. Postojeće kamene kocke oko česme na kojima se sedelo, biće zamenjene izlivenim betonskim klupama obloženim masivnim daskama od ariša.

Vrednost ove investicije je 18 miliona dinara, a rok za završetak radova je 60 dana.

Po rečima Tihomira Petkovića, doskorašnjeg gradonačelnika Užica, jedan od ključnih ciljeva kojim se rukovodilo bivše gradsko rukovodstvo koje je u prethodnih šest godina predvodio, bio je i ambijentalno uređenje užičkog gradskog jezgra.
-Da bismo sačuvali urbano gradsko jezgro po kojem smo poznati kao grad u Srbiji, ali i još više naglasili njegov urbani karakter, angažovali smo cenjenog arhitektu prof.Vladimira Lojanicu. Verujemo da smo zahvaljujući njegovim idejama i ulaganju grada Užica, uspeli i da smo dobili uži deo grada koji će još više biti prepoznat – rekao je ovim povodom Tihomir Petković i naveo da je rekonstrukcija Malog parka nastavak realizacije ovog cilja, jer će biti sprovedena na osnovu ideje prof.

Petković je podsetio da je Grad Užice od 2018. godine do danas realizovao više investicija, pre svega, vezanih za parterno uređenje centra grada, po idejama prof. Lojanice, počev od platoa ispred Gradske skupštine, trotoara u bloku C, Vlajkovog trga i sada, do Malog marka. Tako je u ovom periodu, ne računajući rekonstrukciju Malog parka, uloženo oko 90 miliona dinara u uređenje oko 3.200 metara kvadratnih prostora u užem gradskom jezgru

 

 

Zapadne vesti

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *