UČITAVANJE

Type to search

Sport Užice

Srpski trkači ne mogu bez karantina u Slovačku, nastavak sezone za Vesnića pod znakom pitanja

12.08.2020.
Deli

Drugi trkački vikend TCR Istočna Evropa biće održan na Slovakija ringu od 21. do 23 avgusta, ali je učešće srpskih trkača na njemu pod znakom pitanja.

Naime, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, za ulazak na teritoriju Slovačke potreban je karantin a nakon karantina i negativni PCR testovi. Od te odluke nisu izuzeti ni sportisti, a timovima to predstavlja nepremostiv logistički problem.

Ekipa našeg asa Milovana Vesnića kontaktirala je srpsku ambasadu u Bratislavi, a konzul Dragan Stojović lično se zauzeo da kod tamošnjih vlasti isposluje povlasticu za srpske takmičare.

Nažalost, iz Ministarstva omladine i sporta Slovačke nisu stigle dobre vesti i ceo projekat učešća u TCR Istočna Evropa je sada pod znakom pitanja.

“Ako ne odemo u Slovačku, pitanje je ima li svrhe voziti ostatak sezone. Jedan propušteni vikend od četiri bi nas mnogo koštao i praktično sa izgubljenim bodovima sa dve trke ne bi više bili u mogućnosti da se borimo za visok plasman. Mi branimo titulu osvojenu prošle godine i cilj nam je jasan. Moram da istaknem da su nam u susret izašli svi, počev od dr Josefa Kreneka kao organizatora TCR Istočna Evropa, direktora Slovakija ringa Davida Nemeta, kao i slovačkog saveza SAMŠ i gospodina Konopke koji su obezbedili garantna i pozivna pisma. U pregovore se uključila i ambasada Srbije u Bratislavi. Nažalost, odgovor je bio negativan”, kaže Petar Janković, tim menadžer Vesnić rejsinga.

Kad je čuo za problem, promoter serije dr Jozef Krenek pokrenuo je svoje mehanizme da se Vesnić pojavi na startu vikenda u Slovačkoj.

„Nakon dobijanja loših, obavestili smo gospodina Kreneka o mogućem povlačenju iz serije. Napominjem da smo pregovarali i u ime Nemanje Milovanovića, Rudija Pešovića i Zorana Kastratovića koji su u istoj situaciji kao i mi. Iz Češke je stigao ekspresan odgovor da će promoter uraditi sve da se takmičari iz Srbije ipak pojave na trci u Slovačkoj. Nadamo se da će se pronaći neko rešenje jer nam je gospodin Krenek poslednja nada, a odgovor očekujemo do kraja ove nedelje. Do tada, mi se pripremamo kao da je sve apsolutno normalno. Vesnićeva „kupra“ je potpuno rasklopljena, pregledaju se vitalni delovi i što se nas tiče bićemo spremni. Da li ćemo i ovaj put uspeti da pobedimo „Kovid blokadu“ kao na početku sezone u Hrvatskoj ostaje da se vidi. Iskreno, nisam previše optimističan“, završio je Janković.

 

 

Izvor:zoomue

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *