UČITAVANJE

Type to search

Nova Varoš Poljoprivreda

Pomoć stočarima u Novoj Varoši: Subvencije za veštačko osemenjivanje krava

06.08.2020.
Deli

Opština Nova Varoš, je u okviru Programa mera za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine za 2020. godinu planirala i meru subvencionisanja veštačkog osemenjavanja krava.

Za ovu meru je planirana subvencija od  1.000,00 dinara po jednom osemenjenom grlu, navodi se u saopštenju Opštinske uprave.

–  Zainteresovani poljoprivrednici za korišćenje ove subvencije treba da dostave sledeću dokumentaciju: fotokopiju lične karte nosioca gazdinstva, potvrdu o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva (Uprava za trezor), potvrdu iz Veterinarske stanice o stočnom fondu, fotokopiju kartice namenskog računa, fotokopiju kartona veštačkog osemenjavanja (potvrda iz veterinarske stanice o izvršenom osemenjavanju grla), uverenje o izmirenim obavezama na dan podnošenja zahteva ( lokalna poreska administracija). Potrebna  dokumentacija se predaje u  Odeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj Opštinske uprave Nova Varoš,  kancelarija br.307, svakog radnog dana od 08-15 časova – stoji u saopštenju Opštineske uprave.

Opština Nova Varoš poziva sva poljoprivredna gazdinstva koja ispunjavaju uslove da iskoriste mogućnost subvencionisanja veštaškog osemenjavanja krava. Mera će se sprovoditi do utroška sredstava.

Izvor: PP Media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *