UČITAVANJE

Type to search

Društvo Prijepolje

Porodilja iz Prijepolja pozitivna na korona virus i upućena na lečenje u OB Užice, beba u stabilnom stanju

03.08.2020.
Deli

Broj pacijenata u prijepoljskoj bolnici u izvesnom je padu, najviše zahvaljujući odgovornosti sugrađana koji se pridržavaju mera zaštite. U izolacionoj jedinici trenutno je 14 pacijenata od kojih je šestoro pozitivno na korona virus, a oni su dalje poslati na dalje lečenje u u užičku kovid bolnicu.

„Među ovih šest pacijenata je i porodilja kojoj je nakon carskog reza dijagnostifikovana upala pluća. Novorodjena beba za sada dobro i da se čekaju rezultati testova“, izjavio je za RINU, dr Zoran Drobnjak direktor bolnice u Prijepolju.

Ono što ohrabruje je da u izolacionom odeljenju niko od pacijenata nije životno ugrožen.

“ Svi respiratori su na raspolaganju, što znači da je zdravstvena situacija za sada pod kontrolom. Rezultati testova brže stižu pa smo i sa te strane zadovoljni. Ono što trenutno najviše iscrpljuje zdravstveni sistem je nedostatak medicinskih radnika. Na bolovanju je desetak ljudi koji su pozitivni na kovid 19 i snalazimo se tako što kadar sa odeljenja koja su manje zauzeta raspoređujemo kao ispomoć”, kaže dr Drobnjak.

On je istakao da je rad medicinskog osoblja otežan i zbog visokih temperatura pa iz bolnice apeluju na građane da imaju razumevanja i da se na preglede javljaju samo ako je to neophodno.

U Opštu bolnicu u Prijepolju stiglo je sanitetsko vozilo kupljeno sredstvima zavičajaca koji žive u Nemačkoj a koji su ipak želeli da ostanu anonimni.

Izvor: RINA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *