UČITAVANJE

Type to search

Društvo Priboj

Pribojska dijaspora donirala sanitetsko vozilo i vrednu opremu svom gradu

22.07.2020.
Deli

Oko 200 Pribojaca koji žive i rade u Nemačkoj i drugim evropskim zemljama prikupilo je 19.500 evra i obezbedilo moderno multifunkcionalno sanitetsko vozilo, kao pomoć svom gradu koji se bori sa epidemijom Covida 19.

Uz sanitet koji će značajno doprineti pružanju zdravstvenih usluga građanima Priboja, pribojska dijaspora i prijatelji dopremili su i vrednu opremu i medicinski materijal za Opštu bolnicu i Dom zdravlja.

Arnevad Кaraosmanović jedan od organizatora humanitarne akcije, rekao je da su pored sanitetskog vozila uspeli da obezbede i opremu za bolnicu.

„Dva respiratora, jedan ekg, profesionalni klinički pulsometar, pet aparata za pritisak, tri daljinska toplomera, 200 litara dezinfekcionih sredstava, 250 maski za lice, lekova, katetera i ostalog potrebnog pribora za bolnicu u Priboju. Hvala Pribojcima i prijateljima koji su učestvovali u akciji i ovo je jedan simboličan način da pomognemo našem gradu “, rekao je Кaraosmanović i tom prilikom posebno se zahvalio dijaspori iz Nemačke, Austrije, Holandije i Australije.

Direktor Opšte bolnice dr Predrag Terzić kazao je da je ova, vrlo vredna donacija, bila potrebna u ovom momentu kada je broj prevoza van grada povećan.

„Dok su skupljali novac bili smo u kontaktu sve vreme i upravo nam je sanitetsko vozilo najviše trebalo. Ono je kompletno opremljeno medicinskom opremom i ima kapacitet tri pacijenta sa pratnjom koji mogu da krenu na put. Uz želju da se vozilo što manje koristi, obećavam da se neće štedeti jer je kupljeno za zdravlje naših sugrađana”, rekao je Terzić.

 

Izvor:ppmedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *