UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Nova Varoš Požega Priboj Prijepolje Užice

“Čigota” pre dva dana postala kovid bolnica, a zbog velikog broja pacijenata mole za pomoć

13.07.2020.
Deli

Samo dva dana pošto je stavljena u službu lečenja pacijenata sa simptomima korona virusa, i za tu namenu ovde je opredeljeno 37 kreveta, Specijalna bolnica „Čigota“ primorana je da proširuje kapacitete, ali i da apeluje za pomoć.

Odlukom Ministarstva zdravlja „Čigota“ se od 9. jula nalazi u sistemu kovid bolnica, a dan kasnije primila je prve obolele za koje nije bilo mesta u Opštoj bolnici Užice. Već danas, usled priliva velikog broja pacijenata, u ovoj bolnici su primorani da pripremaju dodatne ležajeve. Kako nam je nezvanično rečeno, osposobljavaju se kapaciteti koji nisu bolnički.

„Čigota“ se danas zvanično obratila za pomoć u medicinskoj zaštitnoj opremi.

“Molimo sve koji su u mogućnosti da pomognu „Čigoti“ i doniraju koliko su u mogućnosti: medicinsku zaštitnu opremu (skafandere, vizire, zaštitne rukavice…), namirnice, lekove, – saopšteno je iz Specijalne bolnice za bolesti štitaste žlezde i metabolizma na Zlatiboru”.

Pomoć je, navode u „Čigoti“, moguće pružiti novčano na brojeve žiro-računa 840-174661-42 i 840-174667-24 dinarski račun i 160005180000013494 devizni račun BANCA INTESA.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *