UČITAVANJE

Type to search

Društvo Politika Užice

U Užicu sedište SNS-a gađano jajima, povodom toga saopšetenjem se oglasio i GrO naprednjaka

10.07.2020.
Deli

Sinoć je određeni broj građana Užica protestvovao ispred Gradske kuće , nakon čega su se uiputili ka trgu gde su se zaustavili ispred sedišta GrO SNS-a. Grupa mladih građana je ovom prilikom jajima gađala reklamni pano postavljen na prostorijama sedišta stranke. Na protestu na kome nije bilo obraćanja  gradjani su nosili transparente i uzvikivali parole protiv vlasti.

Na protestu nije bilo stranačkih obeležja, a njemu su prisustvali lokalni političari iz opozicionih stranaka DS, Narodne stranke, Dveri, Zdrave Srbije. Čuli su se povici stop tiraniji i upućivani pogrdni nazivi predsedniku države. Tokom protesta u Užicu bilo je vidljivo prisustvo policije u civilu, ali nije bilo intervencije i  posle sat i po sve je proteklo mirno kada je šetnja okončana povratkom na polazište, plato  ispred Gradske kuće.

Povodom sinoćnjeg događaja u Užicu, saopštenjem se oglasio i GrO užičkih naprednjaka

Zgroženi su građani pristojnog, dostojanstvenog i slobodarskog Užica sa onim što se sinoć dešavalo na užičkom trgu kada su iz ruku, onih koji u sebi nemaju ništa užičko, poleteli razni predmeti ka prostorijama Srpske napredne stranke, samo zato što u tim prostorija sede ljudi koji drugačije misle .
Tako se najvaljivani miran protest pretvorio u divljaštvo, izlive besa i mržnje i pokazao pravo lice onih koji bi se silom i nasiljem obračunavali sa svojim neistomišljenicima.
Jedina poruka koja je sinoć otišla sa ovog skupa jeste da će svaki građanin Užica biti kamenovan , ako ne misli isto kao oni koji u svojim rukama imaju kamen.
Sigurni smo da će Užičani osuditi one koji su spremni da ruše i uništavaju ono što su generacije pre nas stvarale i gradile.
Očekujemo da nadležni organi zaštite svakog čoveka i imovinu u našem gradu.

 

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *