UČITAVANJE

Type to search

Društvo Požega

U Požegi proglašena vanredna situacija

06.07.2020.
Deli

Predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović je, na osnovu predloga Opštinskog štaba za vanredne situacije, doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji te opštine, navodi se u saopštenju objavljenom na veb-sajtu te lokalne samouprave.

Odluka ćje supila na snagu jutros od 6 časova

U Požegi je od danas  obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i na zelenoj pijaci, a u ugostiteljskim i sličnim objektima je zabranjeno organizovanje muzičkih i zabavnih manifestacija, proslava ili porodična okupljanja.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se na period od 7 časova ujutru do 20 časova, a broj osoba u trgovinskim i uslužnim objektima je uslovljen obaveznom distancom od najmanje dva metra izameđu mušterija.

Za trgovce i ugostitelje je obavezno i poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, dok će u predškolskim i drugim obrazovnim ustanovama morati da se poštuju preporuke Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Iste mere su na snazi u studentskim domovima, parkovima, dečjim i sportskim igralištima, izletištima i tokom vežbanja na otvorenom, u javnom prevozu, bibliotekama, muzejima, teretanama i fitnes klubovima, kao i u frizerskim i kozmetičkim salonima.

U javnom i taksi prevozu takođe je propisano obavezno nošenje zaštitnih maski.

Nalaže se vršiocima javnih usluga, organima lokalne samouprave, javnim preduzećima i ustanovama na teritoriji opštine Požega da preduzmu mere za zaštitu zaposlenih i organizuju vršenje usluga građanima u skladu sa datim preporukama, navodi se u odluci.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *