UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Gradski štab: Obavezne maske, bez proslava

30.06.2020.
Deli

Gradski štab za vanredne situacije na sednici održanoj 29.06.2020.godine doneo je predlog mera u cilju sprečavanja intenzivnog širenja korona virusa na teritoriji grada Užica koje će se primenjivati, zajedno sa merama sa nacionalnog nivoa.

Merama je predviđeno obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru (u trgovinskim i drugim objektima, javnim i drugim ustanovama) i na gradskoj pijaci.

U skladu sa nacionalnim preporukama u ugostiteljskim i sličnim objektima ne mogu se organizovati muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja.

Na preporuku Gradskog štaba Gradsko veće je donelo odluku da radno vreme ugostiteljskih objekata, u vreme povećane opasnosti od širenja korona virusa, bude do 22 časa.

Predviđeno je ograničavanje broja osoba u trgovinskim i objektima u kojima se pružaju usluge na broj koji treba da obezbedi socijalnu distancu od najmanje 2 metra. U svim objektima, ustanovama i na javnim mestima obavezno je poštovanje mera iz Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, preporuka Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut i drugih državnih organa u vezi sa postupanjem u toku epidemije korona virusa.

Nošenje zaštitnih maski biće obavezno i u taksi prevozu.

Vršioci javnih usluga, organi lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove na teritoriji grada Užica moraju preduzimati mere za bezbedno pružanje usluga građanima i zaštitu zaposlenih.

U gradu Užicu će ponovo početi pojačano pranje i dezinfekcija javnih prostora.

Gradski štab će svakodnevno pratiti epidemiološku situaciju i shodno tome predlagati nove mere.

Gradski štab apeluje na građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i poštuju pravo svakoga na zdravlje i bezbednost u uslovima opasnosti od Kovida 19.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *