UČITAVANJE

Type to search

Bajina Bašta Društvo

Drinska regata verovatno u avgustu

30.06.2020.
Deli

Na sednici opštinskog kriznog štaba u Bajinoj Bašti održanoj juče, razmatrana su pitanja u vezi sa situacijom sa korona virusom, ali i organizovanju Drinske regate čije je odžavanje dovedeno u pitanje. Situacija sa korona virusom u ovoj opštini prema informacijama kriznog štaba Bajine Bašte je zadovoljavajuća, na poslednjem testu pokazano je da su samo tri lica obolela od korona virusa u Banjoj Bašti a oni se nisu zarazili u toj opštini, dve osobe zarazile su se u Užicu a jedno lice u Valjevu.

Ono što brine Bajinu Baštu je veliki broj ljudi koji dolazi u ovu opštinu gde su inače do početka septembra popunjeni svi turistički kapaciteti što je dobro za turizam ali postoji strah u Bajinoj Bašti da se ne ponovi vraćanje Korona virusa kao što se to događa u više mesta u Srbiji. To nije povoljna situacija ni za održavanje tradicionalne Drinske regate, najveće manifestacije na vodi u Srbiji pa i u balkanskim razmerama rekao je predsednik opštine i kriznog štaba Bajina Bašta Radomir Filipović.

Bezbednost je na prvom mestu, to se naročito odnosi na spust drinom od Perućca do Rogačice gde je potreban veliki broj policajaca, spasilaca, žandarmerije, medicinskih ekipa i redara. Dom zdravlja na regati ima 11 mobilnih ekipa i uz to poljsku bolnicu u Rogatici.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *